top of page
Tre personer som vinsurfar hos Kämpinge Vattensportklubb.

Lär dig surfa
med KVSK

Bemästra vågorna

Tillsammans vill vi skapa en brygga mellan land och hav och visa vad en bräda, ett segel, lite vind och dina egna krafter kan åstadkomma. Det är en magisk känsla. Ta del av den du med! 

Våra nybörjarkurser är perfekta för alla som vill lära sig vindsurfa och uppleva spänningen med att segla fram på vågorna. Våra erfarna instruktörer guidar dig genom grunderna i vindsurfing, från att rigga bräda och segel, till surfteknik och säkerhetstips.

 

Sitter grunderna redan med du vill ta surfingen till nästa nivå? Eller vill du kanske öva på en specifik färdighet så som gippar eller hängseleteknik? Då kan du boka in en privatlektion. 

Ett barn som lär sig vindsurfa hos Kämpinge Vattensportklubb.

Kursutbud & priser

Vindsurfing
NYBÖRJARKURS

Lär dig grunderna i vindsurfing med hjälp av våra certifierade instruktörer.

 

Vi går igenom allt ifrån seglingsteknik, riggning och sjösättning, till säkerhet och förvaring. Både de teoretiska och praktiska delarna du lär dig på kursen ger dig en bra bas för att fortsätta utvecklas.

En nybörjarkurs ges under 2 eller 3 tillfällen (totalt 7h).

Prislista

Vuxen (26+)

1 500 kr

Under 26 (6-25)

1 300 kr

MEDLEMSPRIS

Vuxen (26+)

1 200 kr

Under 26 (6-25)

1 000 kr

Privatlektion
FÖR ALLA NIVÅER

Få en personlig instruktion som tar dina färdigheter till nästa nivå.

På privatlektion får du individualiserad guidning och feedback skräddarsydd efter dina behov och mål. Oavsett om du nybörjare som rutinerade surfare är våra privatlektioner det perfekta sättet att påskynda dina framsteg.

 

Privatlektioner ges då vi inte har kurser eller andra aktiviteter bokade.

Prislista

Vuxen (26+)

450 kr /h

Under 26 (6-25)

400 kr /h

MEDLEMSPRIS

Vuxen (26+)

350 kr /h

Under 26 (6-25)

300 kr /h

En tjej som håller en vinsurfingbräda och ler.

Vi är en certifierad seglarskola

Vi är en certifierad seglarskola i Svenska seglarförbundet. Det innebär bl.a. att alla som går kurser är försäkrade samt att alla kurser har vindgaranti.

 

Vindgarantin innebär att om någon del av en kurs blir inställd på grund av det blåser alldeles för mycket, att det inte blåser alls eller om det åskar så går det bra att ta igen den missade delen vid ett annat tillfälle.

Lär mer om våra garantier och säkerhetspolicy.

Kona One Vindsurfing

I seglarskolan använder vi Kona One vindsurfingbrädor, en entypsbräda som har förenat egenskaperna från de klassiska racebrädorna från vindsurfingens guldålder på 1980-talet med de mindre och moderna brädornas egenskaper.

 

Resultatet har blivit en bräda som kan seglas i allt från den lättaste bris till rejäl hårdvind. Alla seglar på samma bräda och en mångsidig rigg används i alla vindar. Om man dessutom vill tävla så avgörs segelstorleken av seglarens vikt, allt för att ge så rättvisa förhållanden som möjligt vid start i en klass där killar och tjejer, yngre och äldre kan tävla tillsammans. 

 

Genom satsningen på Kona One når vi delar av vår vision - att erbjuda möjlighet för fler att ta sig ut på vattnet och idka vattensport utifrån sina egna förutsättningar och behov.

Kone One vindsurfingbräda
bottom of page