top of page

Lär dig vindsurfa

WeSurf KVSK är vår fantastiska vindsurfingverksamhet!

Idag är vi en del av Skånes största vindsurfinggemenskap, WeSurf som även finns i Hittarp. Tillsammans vill vi skapa en brygga mellan land och hav och visa vad en bräda, ett segel, lite vind och dina egna krafter kan åstadkomma. Det är en magisk känsla. Ta del av den du med! 

Nedan finns vårt kursutbud. Vid övriga förfrågningar - se Boka event

 

Innan du bokar kurs - läs först Säkerhet, garanti och försäkring.

Kontakt:
Mail: kvskkonaone@gmail.com

Adina Dahav 
seglarskoleansvarig
Kurser

Nybörjarkurs

På våra nybörjarkurser får du under säkra förhållanden lära dig vindsurfa från grunden med hjälp av våra certifierade instruktörer.

 

Det ingår dessutom en genom-gång av vad som gäller för säkerhet, förvaring, riggning, ”sjösättning", ansvar vid skada på material etc. Både de teoretiska och praktiska delarna du lär dig på kursen ger dig en bra bas för att utvecklas.

En nybörjarkurs ges under

2 eller 3  dagar (totalt 6-8 tim).

Ges mån-ons eller lör-sön

Pris medlem

Vuxen 1 200:-

Ungdom 1 000:-

Pris icke medlem

Vuxen 1 400:-

Ungdom 1 200:-

Fortsättningskurs

Har du gått en nybörjarkurs eller surfat några gånger men känner att det är dags för att utvecklas ytterligare? Eller är du kanske en "återfalssurfare" och vill fräscha upp gamla kunskaper.

På fortsättningskursen fokuserar vi på dina individuella färdigheter. Vi går igenom allt ifrån hängseleteknik, planing, vattenstart & gippar till enklare trick.

 

En fortsättningskurs ges under 2 dagar (totalt 5 tim). 

 

 

Pris medlem

Vuxen 900 :-

Ungdom 700:-

Pris icke medlem

Vuxen 1100:-

Ungdom 900:-

OBS! Under sommaren 2022 har vi ej fortsättningskurser. Vi rekommenderar privatlektioner för att vidareutveckla dina surfskills. 

Privatlektion

Det går också utmärkt för både nybörjare som fortsättare att boka privatlektioner för en eller flera personer.

 

Det kan vara att prova på vindsurfing under säkra och enkla former med instruktör eller om du kanske vill ha hjälp med att finslipa någon speciell manöver, vill lära dig att segla med hängsele, vattenstarta, plana, gippa och göra enklare trick eller få riggningstips. Privatlektioner ges då vi inte har kurser eller andra aktiviteter.

Pris medlem

Vuxen 350 :- / h

Ungdom 300:- / h

Pris icke medlem

Vuxen 400:- / h

Ungdom 350:- / h

Skicka förfrågan här

Vi rekommenderar alla att bli medlem. Du får då exempelvis hyra utrustning till medlemspris och delta på våra klubbseglingar.

Priserna gäller för komplett utrustning, inklusive våtdräkt och flytväst om så önskas. Hängsele kan även hyras för en billig peng.

Kona One Windsurfing

Vi använder framförallt konceptet Kona One i vår seglarskola. Kona One bygger på en entypsbräda och har förenat egenskaperna från de klassiska racebrädorna från vindsurfingens guldålder på 1980-talet med de mindre och moderna brädornas egenskaper. Resultatet har blivit en bräda som kan seglas i allt från den lättaste bris till rejäl hårdvind. Alla seglar på samma bräda och en mångsidig rigg används i alla vindar. Detta innebär att en bräda och rigg räcker för att utveckla verksamheten. Om man dessutom vill tävla så avgörs segelstorleken av seglarens vikt, allt för att ge så rättvisa förhållanden som möjligt vid start i en klass där killar och tjejer, yngre och äldre kan tävla tillsammans. Detta är så nära ett handikappsystem som man kan komma och därför mycket intressant ur ett rättviseperspektiv.

 

Kona One är en svensk innovation och först i vindsurfinghistorien att eliminera viktfördel i och med detta handikappsystem. Genom satsningen på Kona One når vi delar av vår vision - att erbjuda möjlighet för fler att ta sig ut på vattnet och idka vattensport utifrån sina egna förutsättningar och behov.

 

På bara några få år Kona One etablerat sig inom svensk segling och fått många barn och ungdomar att prova på segling för första gången, många tillsammans med sina föräldrar varav flera är återfallssurfare. Att tillsammans ge sig ut på havet, vare sig det gäller med kompisgänget eller familjen, är ett spännande fenomen som verkar breda ut

 sig. Att det sedan går att tävla i både SM och VM i klassen gör den extra populär.

kona one
Instruktörer

VÅRT DREAMTEAM

Adina Dahav

Seglarskoleansvarig & Instruktör

Malin Herdenberg

  instruktör

Markus Holasek

Instruktör

Pontus Vidmar

Instruktör

Desirée Ekberg

Instruktör

Felix Tersmeden

Instruktör

windsurf-sea.png

Emilia Rapp 

Instruktör

windsurf-sea.png

Ameli Dahav 

Hjälpinstruktör

windsurf-sea.png

Max Billsten

HjälpInstruktör

windsurf-sea.png

Mattias Holasek

Hjälpinstruktör

windsurf-sea.png
Säkerhet surf

Säkerhet, garanti & försäkring

Vi är en certifierad seglarskola i Svenska seglarförbundet. Det innebär bl.a. att alla som går kurser är försäkrade samt att alla kurser har vindgaranti. Vindgarantin innebär att om någon del av en kurs blir inställd på grund av det blåser alldeles för mycket, att det inte blåser alls eller om det åskar så går det bra att ta igen den missade delen vid ett annat tillfälle (om det regnar och det är lite kallt så hindrar det inte oss från att vindsurfa).

Att ha flytväst är ett krav vid verksamhet i vattnet. Om du har risk för att få problem vid aktiviteter eller har någon sjukdom som kan innebära risk för dig så ska detta meddelas kursansvariga i god tid. Du har dock själv ansvara för att ha koll på de begränsningar det kan innebära för dig att delta i verksamhet. All verksamhet sker på egen risk och om du inte går kurser så behöver du själv se över ditt försäkringsskydd. 

Man ska vara minst 9 år  (är du under 9  år kan du ta privatlektion med dina föräldrar) och kunna simma 200 meter. Brukaren ersätter skador på utrustningen. Är du under 15 år ska du ha målsmans skriftliga tillstånd. Är du mellan 16-18 intygar du själv att du har målsmans tillåtelse.

Att vara påverkad av alkohol och droger är förbjudet i samband med verksamheter i vattnet. 

Logo-Certifierad-Seglarskola 19-21.jpg
bottom of page