top of page

SÄKERHET

Din säkerhet är vår högsta prioritet

På Kämpinge Vattensportklubb kompromissar vi aldrig med säkerheten. Vi anser att alla ska kunna njuta av spänningen på havet i en trygg och säker miljö.

Våra certifierade surfinstruktörer och båtförare är utbildade i första hjälpen och HLR och erhåller de färdigheter som krävs för att ge dig en säker surfupplevelse. Självklart bär alla medlemmar och gäster lämplig säkerhetsutrustning, inklusive våtdräkter och flytvästar som man får låna utan extra kostnad.

 

Vi inspekterar regelbundet vår surfutrustning för att säkerställa att den är i gott skick och är säker att använda. Vi är noga med att upprätthålla en ren miljö på vår surfklubb, med regelbunden städning och sanering av våra lokaler och utrustning.

 

På vår surfklubb vill vi att du ska ha roligt och njuta av vågorna, men vi vill också att du gör det på ett säkert och ansvarsfullt sätt. 

En person som paddar kajak hos Kämpinge Vattensportklubb i Höllviken.

Säkerhet

Vi är en certifierad seglarskola i Svenska seglarförbundet. Det innebär bl.a. att alla som går kurser är försäkrade samt att alla kurser har vindgaranti. Vindgarantin innebär att om någon del av en kurs blir inställd på grund av det blåser alldeles för mycket, att det inte blåser alls eller om det åskar så går det bra att ta igen den missade delen vid ett annat tillfälle (om det regnar och det är lite kallt så hindrar det inte oss från att vindsurfa). 

Att ha flytväst är ett krav vid verksamhet i vattnet. Om du har risk för att få problem vid aktiviteter eller har någon sjukdom som kan innebära risk för dig så ska detta meddelas kursansvariga i god tid. Du har dock själv ansvara för att ha koll på de begränsningar det kan innebära för dig att delta i verksamhet. All verksamhet sker på egen risk och om du inte går kurser så behöver du själv se över ditt försäkringsskydd. 

Man ska vara minst 9 år (är du under 9 år kan du ta privatlektion med dina föräldrar) och kunna simma 200 meter. Är du under 15 år krävs målsmans skriftliga tillstånd. Är du mellan 16-18 intygar du själv att du har målsmans tillåtelse. 

Att vara påverkad av alkohol och droger är förbjudet i samband med verksamheter i vattnet. 

Ansvar

Det är vi medlemmar som själva ansvarar för att allting fungerar på klubben. Använder du en våtdräkt sköljer du givetvis ur den och hänger tillbaka den efter dig. Skulle något gå sönder på till exempel en vindsurfingbräda är det självklart att du försöker lagar den, eller talar om för materialansvarig om du behöver hjälp.​​

 

Som medlem förväntas vi att ställa upp och hjälpas åt för att verksamheten skall fungera. Det kan vara att någon gång assistera vid ett aktivitetsarrangemang, eller att vara med på någon av fixardagarna när vi gör i ordning vårt klubbhus inför säsong och på hösten.

Håll vår strand ren! Vid varje vistelse på klubben hjälps vi åt att hålla stranden fin så att alla som kommer dit efter kan njuta lika mycket som oss.

Tack!

Vi ses på havet

 

Villkor

  • För att medverka vid verksamheter och aktiviteter hos oss måste man ha god simkunnighet.

  • Minsta ålder är 15 år eller i målsmans sällskap. Legitimation kan krävas vid osäkerhet om ålder. Är du under 15 år ska du vara i målsmans sällskap.

  • All verksamhet sker på egen risk och du ansvarar själv för din säkerhet och att du är försäkrad.

  • Ingen försäkring finns via KVSK som skyddar den aktiva.

  • Flytväst är obligatorisk vid alla vattenaktiviteter.

  • Förtäring av alkohol eller andra droger är förbjudet i samband med verksamheter i vattnet.

  • Information om ev. sjukdomar mm och vilken betydelse detta har för medverkan i aktiviteter ska meddelas av den aktiva i god tid samt förare/ledare vid aktivitetens början.

  • Det är dock alltid den aktiva som själv ansvarar för vilka begränsningar detta har för medverkan i aktiviteten.

  • Vid grupparrangemang är den som bokar ansvarig för att gruppen är informerad om alla förutsättningar.

 

bottom of page